Димери за LED осветление

LED осветлението е все по-използвано навсякъде. Долготрайността на LED крушките, която достига до 20 години, е голямо предимство. От друга страна тези крушки са по-скъпи. Но дълготрайността им компенсира цената и в процеса на използването се изплащат, а след това допринасят за икономично по цена осветление.

 

Намаляването на силата на осветлението се постига с димери. Захранване Ком ви предлага димери за LED осветление.

 

 

LED осветление

 

 

LED осветлението ще ви донесе икономия на средства в дългосрочен план

 

Както вече посочихме, в началото ще трябва да отделите повече средства за LED крушките. В по-близкото бъдеще не можете да очаквате бързо намаляване на разходите ви за осветление. Тези разходи ще намалеят по-нататък. А междувременно ще се възползвате от качеството на LED осветлението.

 

Предимствата на LED осветлението

 

Този вид осветление не отстъпва по топлина на светлината на тази от лампите с нажежаема жичка. Нещо повече, осветлението е с много по-добро качество, което е комбинирано с енергийна ефективност.

 

От какво зависи яркостта при LED крушките

 

Мощността е важна за лампите с нажежаема жичка. При тях това е основният показател за силата на осветление. Но при LED крушките яркостта на осветлението не зависи от мощността. Трябва да ги избираме според яркостта.

 

Дайте воля на предпочитанието си за цвят при избора на LED крушки

 

Още едно предимство на тези крушки е разнообразието от цветове на светлината, която можете да имате. Не само бяла или жълта, но и червена и виолетова светлина могат да украсят дома ви и да допълнят интериора в същата гама.

 

Димирането при LED осветлението – постигане на димиране и процент на димиране

 

Когато е необходимо да намалите силата на осветлението, използвайте димери за LED осветление, предлагани от Захранване Ком.

 

Основният параметър при избора на димер трябва да бъде пусковият ток при включването на LED  осветлението.

 

Димирането може да бъде в различна степен, с различен процент от пълната сила на светлината от LED лампата. При някои лампи димирането може да се постигне до не повече от 50%, докато при други то може да дистигне дори до 1%.

 

Сензорен димер за LED 1-2W от Захранване Ком

 

Този димер постига плавно регулиране на тока и може да се изпзолзва при четири работни режима. При тези режими напрежението може да нараства или намалява плавно, докато тряе задържането.

 

 

Димери за LED осветление

 

 

Излъчването на светодиода може да достигне до максимум, минимум, около 35%, около 65%
Размерите му са 20 х 33 х 12 мм. Максималният изходен ток е 500mA. Стойността на тока не е постоянна и затова не трябва да се превишава избраната стойност на захранващото напрежение.

AC/DC димируем импулсен модул

 

Това е другото предложение от Захранване Ком. Можете да използвате димера за група светодиоди, от 3 до 7, по 1W. Размерите му са 37,5 x 17 x 15 мм.

 

 

импулсен модул за захранване

 

 

Максималният изходен ток при този димер е 220-230mA. Изходното напрежение е 10.6V при 3 светодиода и до 24.7V за 7 светодиода, като стабилизира изходния ток.

 

При този димер няма нужда от димер за ограничаване на тока. Изходният ток е много стабилен. Не е необходимо допълнително охлаждане.
Малките размери на димера се постигат с високочестотно AC/DC преобразуване.

Share Button