Светодиодни лампи за монитор

Светодиодните лампи имат редица предимства. На първо място, те имат много малка консумация. Освен това не се нагряват и следователно не се нуждаят от охлаждане. Освен това те са здрави и служат за продължителен период от време. Не на последно място те са напълно рециклируеми.

 

Светодиодни лампи 620мм Х 4мм Х 2мм с драйвер

 

Качеството на картината при LED мониторите

С използването на светодиодни лампи се осигурява по-голям контраст, което допринася за чудесно качество на картината. Независимо за какви цели ще използвате монитора, ще получите отлични изображения дори на най-бързите графики. Насладете се на последния филм, представете проект или някакъв друг продукт – изображенията ще са неизменно впечатляващи. Същевременно подсветката със светодиоди е енергоспестяваща.

 

Светодиодни лампи за LCD дисплеи

 

Заменете луминесцентните лампи със светодиодни, за подсветка на монитори

Светодиодните лампи 533 мм от Захранване Ком ще заменят луминесцентните лампи за подсветка на монитори с диагонал от 15″ до 24″.

Трябва да пригодите светодиодната платка, като срежете, за да съответства на размера на вашия монитор. Важно е срязването да се извършва през три светодиода, тъй като всяка секция е съставена от три последователно свързани светодиода. На свой ред всички секции в платката са свързани паралелно към захранването.

 

Светодиодни лампи за монитор

 

Драйверите към светодиодните лампи

Драйверите към светодиодните лампи са с посочено захранващо напрежение, както и стойност на изходното напрежение, т.е. напрежението към светодиодните лампи.

Входният конектор към всеки драйвер е с изводи в различни цветове:

  • червен – захранване +
  • жълт – за контролиране на ON/OFF
  • черен – захранване –

 

Трябва да имате предвид, че конекторите на захранващия кабел на драйвера не са съвместими пин към пин. За правилно захранване само един от тях трябва да се включи към драйвера.

 

Драйверите към светодиодните лампи

 

В онлайн магазина на Захранване Ком ще намерите следните светодиодни лампи

  • за монитори 15″ – 308 мм, 320 мм
  • за монитори 15-17″ – 343 мм, 350 мм
  • за монитори 15-24″ – 533 мм
  • за монитори 24″ – 533 мм
  • за монитори 24-27″ – 620 мм
Share Button