Драйвер за LED лампи за дисплеи в LCD монитори

Светодиодното осветление навлиза все повече в живота ни. Използването на монитори от вече почти всеки е свързано и с работа, и с развлечение през свободното време. В LCD мониторите се използват LED лампи. За тези лампи са необходими драйвери, които ви предлага Захранване Ком.

 

Драйвер с константен ток за LED подсветка

 

Драйверите за LED лампи

 

За постигането на необходимия интензитет на подсветката за монитори светодиодите трябва да получават достатъчна мощност. Отделните светодиоди се свързват последователно.  Драйверите, предлагани от Захранване Ком, са за групи от 3 броя последователно свързани светодиоди.

 

Драйвер за LED лампи

 

Предназначение на драйверите

 

Основното предназначение, за което се използват драйверите, е осигуряването на постоянен ток. Това гарантира постоянен интензитет на подсветката.

 

Освен това драйверите трябва да поддържат интензитета и когато условията се променят, тоест да регулират интензитета.

 

Така интегралните схеми, използвани за драйвери, изпълняват и ролята на контролери. Затова често се използват и двете названия.

 

Драйвер за дисплеи в LCD монитори

 

Многофункционални драйвери

 

Тези драйвери дават възможност за различни свързвания на елементите. Освен за осветление те се използват за подсветка в LCD монитори.

 

Използвайте драйверите на Захранване Ком за замяна на луминесцентните лампи и осигурете подсветката на дисплея си с тях. Предлагаме ви драйвери за различни размери на дисплеи.

 

Многофункционални драйвери

 

Видове драйвери, предлагани от Захранване Ком

  • драйвер JH005A – с постоянен ток, за дисплеи с размери от 12″ до 17″, за пет, десет или двадесет групи светодиоди, със защита от късо претоварване
  • драйвер JH-2T004 – 2V, с постоянен ток, за два броя подсветки, за дисплеи с размери от 12″ до 17″, за двадесет, тридесет или четиридесет групи светодиоди, със защита от късо претоварване, за да се ограничи токът
  • драйвер CA-188 – универсален драйвер, с 12 изхода, за дисплеи с размери от 12 “ до 24″

Универсален драйвер за LED подсветка

 

  • драйвер HLT-290LED-QD – с постоянен ток, за дисплеи с размери от 12 “ до 17″, за пет, десет или двадесет групи светодиоди, със защита от късо претоварване, за да се ограничи токът

драйвери LCD монитори

Share Button