Предимството за използвате GSM/GPRS/GPS тракер за автомобил

Съвременните коли се произвеждат с електронни GPS устройства за проследяване

Тези устройства вече са задължителни за новите автомобили. С GPS устройства колите лесно могат да се проследят, ако изчезнат. Така собствениците им могат веднага да установят местоположението им и да предотвратят загубата на автомобилите си. Всяко забавяне може да е фатално, крадците са бързи и сръчни, могат да разфасоват откраднатата кола на части, и тогава вече би било късно. А с трекер в колата собственикът веднага може да установи местоположението й, ако бъде неприятно изненадан да излезе сутрин от дома и да не я види, или да я паркира и след престой в институция, фирма и др. да установи, че е изчезнала.

 

Ако колата ви няма устройство за проследяване, Захранване Ком ви предлага подходящ трекер

С технологиите GSM/GPRS/GPS мобилните комуникации ви дават възможност за още едно полезно и необходимо приложение – трекер за вашия автомобил. Така с тракера за автомобил, предлаган от Захранване Ком, ще можете да установите местоположението, ако бъде откраднат. Но трекерът има и други полезни приложения:

  • като аларма за превишаване на скоростта
  • за спиране на подаването на масло
  • за прекъсване на електрическа верига, например за захранването на горивната помпа.

 

трекер за автомобил

 

 

Куплунг релето на трекера

Куплунг релето е с четири проводника – бял, жълт и два зелени.

Белият проводник се свързва към +12V. Жълтият се свързва към жълтия проводник на конектора. Двата проводника със зелен цвят се използват за прекъсване на електрически вериги.

 

Свързване на проводниците

Това е първата стъпка при монтирането на трекера. Захранващият конектор има четири проводника. Те са червен, черен, зелен и жълт.

 

Червеният проводник се свързва към +12V. Черният се свързва към шасито на автомобила. Зеления проводник трябва да свържете към ключа за запалване. На края трябва да свържете жълтия проводник към жълтия проводник на куплунга на релето.

 

 

тракер за GPS устройства

 

 

Как функционира трекерът

За да го активирате, ще ви е необходима SIM карта. Не забравяйте да деактивирате пин кода й, преди да я поставите в трекера.

 

След като поставите SIM картата в устройството, трябва да подадете захранване и да поставите микроключето, намиращо се под SIM картата, в положение ON (включено). Батерията, която е вградена, ще започне да се зарежда. С това ще се активира и трекерът.

 

А сега изпратете две съобщения от вашия мобилен телефон до номера на SIM картата в трекера

Следващата стъпка ще бъде да изпратите два SMS-а до номера на SIM картата, поставена в трекера.

 

Размери и тегло на трекера

Размерите на устройството са 97 x 51 x 15 мм, а теглото му е 80 г.

 

Работно напрежение

Границите на работното напрежение за трекера са от 12V до 24V.

 

Честота, на която работи трекерът

Честотата за работа на трекера е 850/900/1800/1900 Mhz.

 

GPS чувствителност и точност

GPS чувствителността на трекера е -159dBm, а точността – 10m.

 

Обхват на температурата и влажността

Температурата, при която може да се съхранява трекерът, е от -40°C до +85°C. Обхватът на подходящата работна температура е от -20°C до +55°C.

Допустимата влажност е от 15% до 95%.

Share Button