Мултифункционален контролер за време

Контролерите за време са широко приложими в съвременните уреди. Те са незаменими, когато трябва да се зададе съответното време на включване или изключване, в единичен или непрекъснат цикъл.

 

След подаването на стартов сигнал, посредством външен бутон, или след включване на захранването, контролерът за време включва уреда за определено време. След изтичането на зададеното време, след отпадането на стартовия сигнал при входа, товарът се изключва.

 

 

контролери за време от Захранване Ком

 

 

Мултифункционални контролери за време от Захранване Ком, за включване и изключване за зададени периоди от до 999 минути

 

Захранване Ком предлага мултифункфционални модули – контролери за време, с реле на изхода. Те са подходящи за всякакви приложения за включване и изключване със зададени периоди. Периодите могат да бъдат от 0,1 секунда до 999 минути. Те могат да се зададат в минути, в секунди, или в десети от секундата.

 

Програмиране на периодите на работа на контролерите от Захранване Ком

 

Програмирането на контролерите се извършва чрез бутоните. След като бъде програмиран даден цикъл, за да се потвърди програмирането, тоест цикълът да се запамети, е необходимо модулът да се рестартира. Рестартирането се извършва чрез изключване на модула от захранването.

 

 

Ето предложенията за контролери за време от Захранване Ком:

 

Захранващото напрежение на контролера е 24V DC. Максималната стойност на захранващото напрежение може да достигне 26V DC.

Стойността на тока, с който може да се използва контролерът МТСВ-1, е до 5А.

Контролерът е със защита от обратно свързване на захранващото напрежение.

Консумацията на контролера е следната: при изключено реле от 25 до 30 mA, а при включено реле – от 45 до 55 mA.

 

 

контролер за време с реле

 

 

Размерите на кутията на мултифункционалния контролер МТСВ-1 са: 69,5 х 40 х 28,5 мм.

Светлинната индикация на контролера е следната: когато модулът е захранен и релето е изключено, свети червеният диод; когато релето се включи, светва синият диод.

Програмирането на модула се осъществява чрез бутони, използвайки менюто за настройване. Режимите на работа, които могат да се програмират, са четири,  след подаване на стартов сигнал, за единичен или непрекъснат цикъл на работа, за действие при отпадане на сигнала IN.

 

 

Този модул може да се използва за програмиране на контрол за периоди от време от 1 до 999 секунди.

Контролерът е снабден със защита от обратно свързване на захранващото напрежение.

 

 

Контролер за цикъл

 

Консумацията на модула е следната: при изключено реле тя е между 15 и 20 mA, а когато релето е включено, достига между 45 и 55 mA.

 

Размерите на контролера са 65,2 х 36 х 20 мм. Той е снабден с монтажни отвори с диаметър 3 мм, които са на разстояния 58,9 х 29,3 един от друг.

 

Светлинната индикация на контролера е следната: когато модулът е захранен и релето е изключено, свети само червеният диод, а когато релето е включено, светва и синият диод.

 

 

контролери за време, с реле на изхода

 

Share Button