Модул за захранване на LED ленти в автомобил, проектиран от Захранване Kом

Какво представлява LED лентата

 

Това е платка с контакти, на която са монтирани светодиоди. Консумацията на лентите е много ниска, а светлината, която осигуряват, е достатъчно силна.

 

 

LED ленти в автомобил

 

 

За какво се използват LED лентите

 

LED лентите са отличен избор за осигуряване на скрито равномерно осветление и за оптично разширяване на пространството. Те все повече се използват в автомобили за скрито осветление, особено удобно и красиво, когато се стъмни. Можете да оформите LED лентите по различен начин, за да се получат по-оригинални светещи фигури.

 

 

LED ленти в автомобила за уют и красота

 

Интериорът на колата ще придобие привлекателност и ще стане по-уютен, когато инсталирате в него LED ленти. Изборът къде да ги инсталирате е ваш – можете да изберете осветяване в зоната под краката на шофьора и на пътника до него. Можете да ги поставите и под седалките.

 

Поставени на багажника, LED лентите ще допринесат не само за уют, но и за удобство – когато отваряте багажника, осветлението ще бъде много удобно.

 

 

захранване на LED ленти в автомобил

 

 

Ако сложите LED ленти под вратите, това е удобно за видимост на пода, когато навън е тъмно.

Ако свържете лентите към плафона, при отключването с дистанционното на колата те ще светват, което е много удобно, особено вечер. При това свързване ще вземете плюса от датчика на вратата, а минуса от купето.

 

Важно е за захранването на LED лентите да имате качествен модул, за да не се получава изгаряне и необходимост от подмяна.

 

 

Модул за захранване от Захранване Ком

 

Когато искате да инсталирате LED ленти в автомобил, ще ви улесним с модул за захранване на LED ленти в автомобил, който работи при 12V/3A. Това е импулсен понижаващ модул, който е проектиран от специалисти от Захранване Ком. Не е необходимо допълнително настройване на напрежението.

 

 

Модул за захранване от Захранване Ком

 

 

КПД на модула

Със захранващия модул ще разчитате на много висок КПД – 96%.

 

 

Дължина на LED лентите

 

Когато номиналният изходен ток е до 3А, можете да инсталирате LED лента до 3 метра – 9.6W/12V, или LED лента до 6 метра – 4.8W/12V.

 

 

Предимства на захранващия модул

  • модулът е с малки размери – 51 x 24 x 17 мм, а размерите на кутията са 58 x 30,5 x 23 мм
  • осигурена е температурна стабилност
  • при празен ход консумацията е много ниска – 5mA, +/-1mA

 

 

захранващ модул за LED

 

 

Входно и изходно напрежение

 

Входното напрежение DC e 12-30V, а максималното входно напрежение достига до DC 23V.

Стойността на изходното напрежение е 12V. +/-0.1V. При промяна на входното напрежение от  14,8V на 12V LED лентите запазват постоянността на осветеност.

 

 

Изходен ток

 

Изходният ток е със сLEDните стойности: минимален – 2,5А, максимален – 3А.

Изходният ток на късо съединение е от 6 до 7А.

 

 

Осигуряване на защита от късо съединение

 

За да осигурите защита на модула за захранване от късо съединение, Захранване Ком ви препоръчва да монтирате на изхода предпазител 4А. Защитата от късо съединение в изхода е кратковременна – до 40 секунди, затова предпазителят ще осигури по-нататъшна защита.

 

 

 

Share Button